martes, 26 de marzo de 2013

Les aventures d'en Rotget

 La companyia teatritx us presenta un espectacle basat en un personatge real del segle XVII, en Mateu Reus, conegut com en Rotget, un bandoler mallorquí bo que va tenir un paper destacat en la tradició oral mallorquina i que s’ha reflectit en diverses tradicions populars.
En Mateu Rotget era un pagès que, davant la impossibilitat de fer front als impostos abusius marcats pel govern, es va veure obligat a fugir dels soldats i a guanyar-se la vida al marge de la llei.
Durant tota la representació viurem de manera dinàmica i entretinguda les aventures i desventures d’aquest curiós personatge. La seva capacitat d’esquivar la persecució dels algutzirs i les tropes reials va associada a la creença popular que en Rotget tenia fullet, és a dir, podia aparèixer i desaparèixer a voluntat perquè posseïa un talismà màgic, un punyal que sempre l’acompanyava en les seves aventures.
Entre tots intentaran capturar en Rotget, però sembla que serà impossible..

En aquest enllaç trobareu algunes fotos de l'espectacle a l'escola

lunes, 11 de marzo de 2013

Mediterrània, la nostra mar, la mar de tots

Durant aquest segon trimestre del curs, hem realitzat una activitat conjuntament amb el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, les escoles hem fet tres activitats que romandran exposades al Claustre de Son Bonaventura amb motiu de l’exposició “Mediterrània, la nostra mar, la mar de tots” L’alumnat del primer cicle d’Educació primària va dibuixar gotes d’aigua amb un missatge i dibuix dins. L’alumnat de cinc anys va retallar i pintar les gotes d’aigua dels seus companys. El segon cicle va fer cartells i murals commemoratiu del dia mundial de l’aigua, que és el 22 de març. Els grans de l’escola, varem treballar els sistemas de reg, extracció i conducció d’aigua tradicionals . Varen decidir fer maquetes i una il.lustració gran en cartró de molins tradicionals. Ens va agradar molt l’experiència, aquí teniu algunes fotos.

NO DUBTEU EN VISITAR L’EXPOSICIÓ I VEURE ELS NOSTRES TREBALLS!!!

 

viernes, 8 de marzo de 2013

Sembrada d'arbres

Avui els alumnes de 3r, 4t, i 5è de primària hem anar junts a sembrar arbres. Ho he fet en el bosc de devora l'escola i ens han ajudat els jardiners de l'ajuntament. Per sembrar hi havia pins, mates, alzines, ... So tots regam i cuidam el nostre arbre, segurament ben aviat el bosc quedarà ben bonic!