jueves, 19 de abril de 2012

ESTAM FENT UN HORT ECOLÒGIC A L’ESCOLA


ESTAM FENT UN HORT ECOLÒGIC A L’ESCOLA

Vos presentam aquest nou projecte que treballarem amb tot lalumnat de lescola, des del més petits dEducació Infantil fins als més gran de Primària.
El mètode que emprarem es diuParades en Crestallcreat per Gaspar Caballero de Segovia, que viu aquí a Mallorca.
Crearem 4parades. Cada parada és un rectangle de 3 per 15 mestres i seguirem una rotació de cultius. A cada parada es sembraran una o vàries famílies determinades de plantes i cada any aniran rotant. Si voleu més informació sobre el tema podeu cercar a google on trobareu molta més informació.
I cada parada anirà a càrrec dun grup dalumnes durant tot el curs. Ja vos anirem donant més informació més envant.
A continuació vos presentam algunes fotos del procés de creació i cura de l’hort.
 

L’inici: un treballador de l’Ajuntament ens llaura la terra i hi mescla arena perquè no sigui tan argilosa.

 


Els alumnes de 4rt de Primària mesuren les parades i les delimiten amb pals i cordes


Cada cicle treballa a la seva parada: passar el rampí per llevar pedres, col.locar teuladers enmig per poder passar i treballar sense trepitjar la terra, posar-hi adob ecològic de cavall i finalment sembrar-hi flors.(fotos de


Els alumnes més grans delimiten amb pedres la zona periférica de l’hort per plantar-hi les plantes aromàtiques, afluixam la terra i també hi afegim adob


Convidam les famílies a una jornada de portes obertes en la qual poden dur plantes aromàtiques per sembrar-hi amb els seus fills.


Cada setmana feim labors de cura de l’hort: llevar herba, regar, adobar,...Ara per ara, així és com està quedant el nostre hort.

No hay comentarios:

Publicar un comentario